Zlatna diploma
Vinovita 2010.


Vinarija Šafran sudjelovala je na ovogodišnjem 15. Međunarodnom sajmu vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo VINOVITA, Zagrebački Velesajam, Zagreb, u sklopu kojega se već 5. puta za redom održava Međunarodno ocjenjivanje vina, jedino ocjenjivanje vina u Hrvatskoj pod visokim patronatom OIV-a (International Organisation of Vine and Wine - Međunarodni ured za vino i lozu). Ove se godine ocjenjivala kategorija suhih vina, a samo ocjenjivanje održano je od 24. do 26. ožujka 2010. godine.

Međunarodna komisija koja je ocjenjivala prema Praviliniku ocjenjivanja na osnovi prijedloga OIV-a ocijenila je ukupno 173 uzorka iz devet zemalja. Prema spomenutom pravilniku, a u skladu sa propozicijama OIV-a, ograničen je broj dodjeljivanja odličja do 30% ukupnog broja prijavljenih uzoraka, kao i 30% od prijavljenih uzoraka u svakoj kategoriji.

Vinarija Šafran na natjecanje je prijavila Manzoni bijeli, Sivi pinot i Rizling rajnski, sva vina berbe 2009. godine, te je za Manzoni bijeli u kategoriji suhih bijelih vina nearomatičnih i aromatičnih sorata osvojila Zlatnu diplomu OIV.


Vinarija Šafran