hren

Vincekovo 2023.

Breznički Hum – Radešić

Udruga vinogradara i voćara «PINTA» Novi Marof, u suradnji s Vinarijom Šafran, Općinama Breznički Hum i Breznica, LD „Lisac“, DVD-om Ščepanje i Udrugom „Starinski žmaki“ organizira proslavu blagdana Sv. Vinka tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova udruge te svih dobrodošlih građana, na otvorenom,

u subotu 21. siječnja 2023. s početkom u 12 sati,u Radešiću (vinogradi Šafran)

Program počinje u 12 sati blagoslovom vinograda i vinogradara kod kapelice bl. Alojzija Stepinca i Nevine dječice u Radešiću  koju će predvoditi velečasni Ivica Šestak župnik župe Visoko.

Nakon blagoslova slijedi prigodna cceremonija rezidbe trsa prema Križevačkim štatutima u vinogradu Stjepana Šafrana, a koju će predvoditi  ceremonijal mešter Krunoslav Čolo.

Nakon obreda slijedi veselica uz dobru glazbu sastava „FIŠKALI“  te jelo i piće (vinski i lovački gulaš, kobasice, špek i jeger na ražnju, kuhano i svježe vino)  kojim udruga „Pinta“, Vinarija Šafran i lovci tradicionalno časte svoje članove i goste.

Nastupiti će i  marofski kuburaši „Grebengradske haramije“  sa svojim  glasnim pucanjem, Udruga „Potkalnički plemenitaši“, Limena glazba „Sv. Martin“ iz Brezničkog Huma i Udruga umirovljenika „Prigorčica“ iz Breznice.

Organizatori su pripremili  prigodne čaše te kriglice za kuhano vino sa natpisom „Vincekovo 2023.“ Vinogradi Šafran

koje će se prodavati po cijeni od 5,00 eura , a njihovom kupnjom se stiće pravo na besplatnu konzumaciju jela i pića.

Samo u slučaju izuzetno lošeg vremena (snježna vijavica, neprohodni putevi), druženje će se odgoditi za tjedan dana, tj 28.01., a  o čemu će eventualna obavijest biti objavljena na Radio Marofu.   

Pozivamo Vas da nam se pridružite te provedete ugodno poslijepodne.

Dobro došli !!!

S poštovanjem,
Predsjednica Udruge:
Ankica Kuzmić